Switi Sranang
Blijf op de hoogte en volg Marcel
24 September 2006 | Suriname, Paramaribo
Poepoe, Erg warm hier. Dat viel me al gelijk op toen we het vliegtuig uitstapten.
36 graden stond er op het beeldscherm van de grote blauwe zwaan. En dat was te merken!
Het zweet gutste uit mijn lichaam. Helemaal niet erg...Ik zag het maar als een warm welkom.
Eenmaal de koffers van de bagageband gehaald gingen we op zoek naar onze taxichaffeur. Hij stond al klaar met een birefje in zijn hand en daarop: " Dhr. marcel Bos" Dat was ik. We waren niet de enige die met de taxi gingen dus het werd een lange hete en vermoeiende rit. ik wilde wel mijn ogen uitkijken maar was te gaar van de reis en keek uit naar wat eten en drinken. Ondertussen kwamen we wel lang allerlei houten huisjes met spelende kinderen en bermbrandjes. Wat me wel deed beseffen dat dit toch een heel andere wereld is ook al staan de reclameborden langs de weg vol met nederlandse woorden. "Geniet nooit met mate" was er een van. Besloot dat dan ook maar niet te doen.
na een uur rijden kwamen we eindelijk aan bij mijn contactpersoon en ging Inge verder op zoek naar haar huis...de taxichaffeur had ook geen idee waar het was. Later die avond kreeg ik te horen dat ze goed aangeomen is. Gelukkig maar.
Ik kreeg even wat te eten en drinken (broodjes ei en zoete limonade, "Fernandez" bekend surinaams product ze zijn er trots op).
Even tot rust gekomen en mensen ontmoet werd ik met een naar mijn verblijf voor de komende 10 maanden gebracht. Daar aangekomen werd ik ontvangen door 4 andere studenten. Hier zal ik de komende weken en maanden (het wisselt voortdurend) mee samenwonen en optrekken.
maar wat een leuk huis. gezellige huisgenoten, lekker ruim en een grote tuin met 2 mangobomen en een sinaasappelboom en niet te vergeten hele grote kikkers! Kikkers zo groot als kraaien...naja ietwat overdreven, maar erg groot. De grootste heeft maar 1 oog en komt elke avond langs werd mij verteld. Ze bewaken het huis, dat is wel een veilig gevoel. maar niet alleen de grote kikkers zitten in de tuin, ook kleine kikkers die bij de muur omhoog klimmen en ik zag zelf een kolibri...een echte.
Straks gaan we even zwemmen en dan morgen mn stageplek bezoeken...gehandicapte kinderen in plaats vans straatkinderen zoals ik begrepen had. Gelijk daana een rondleiding van de stad, maar daar kom ik de volgende keer wel op terug. Dan zal ik proberen wat foto's hierop te zetten.
Tot die tijd...No Spang. Tot later. ;)
Tot die tijd...No Spang. Tot later. ;)
24 September 2006 - 16:07
Anke:
Hey,
Wat een eer, ik ben de allereerste! Leuk om je verhaal te lezen, ik heb nu ook al helemaal zin om te gaan! Geniet van je tijd daar, zonder mate, en succes met inburgeren en je stage!
Groetjes! -
24 September 2006 - 16:14
Jazz:
No Spang what so ever!
Klinkt allemaal erg goed. Misschien moet je die éénoogige kikker eens zoenen. Straks is het een mooi surinaams prinsesje..
Gekke Marcel Paramaribos, gooi je wilde haren los, ga in grote mangobomen slingeren, help alle gehandicapte kinderen, wees op alles voorbereid, doe alles en voorkom spijt! -
24 September 2006 - 16:35
Marije:
Ha Marcelus:)
KLinkt allemaal geweldig! Geniet ervan zwem in zee en hang je hangmat tussen de palmbomen;)
X,
Marije -
25 September 2006 - 10:42
Knelis:
Hallo Mracel, doe je wel voorzichtig daar met al die kikkers en kolibries? We maken ons namelijk een beetje zorgen om je. Eet je wel goed? Nou ja, het zal wel goedkomen. Hoop ik. Vast wel.
Zorg in ieder geval dat je niet uitglijdt en dat je wel tantu loesoe gaat. Dan komt alles wel goed.
We geloven in je Mracel! -
25 September 2006 - 13:47
Anniek:
Hee mafkaas,
Denk je dat jij niet veel internet zou zitten. Is het juist mijn pc die vervelend doet! Jij hebt dus al een goed internetcafe gevonden. Ik vind het een heel mooie uitspraak: 'Geniet nooit met mate', maar ik denk dat je daar geen moeite mee zal hebben :)
knuf Anniek -
25 September 2006 - 17:28
DeDJ:
Nederland is toch veel toffer...
Maar ik misgun het je niet hoor.. 45 graden.. Een zee nog helderderderder dan die van Kroatie (ha, dat kan helemaal niet!)Mooie dames in overvloed.. Pfoeee.. Marcel.. Ik wens je veel sterkte in Afrika ;)!!!
ps vergeet je je niet in te smeren -
25 September 2006 - 17:56
Big Sis:
Hey daar!
Zo, dat klinkt errug goed allemaal! Lekker gezwommen, hopelijk zaten er geen kikkers in 't zwembad/meer, waar je ook maar gezwommen hebt.
Cool ook dat je toch met gehandicapten gaat werken! Hoop dat je stageplek net zo leuk is als je huis! -
25 September 2006 - 18:13
Big Mark:
Van je BigSis moest ik naar deze site komen, en zelf was ik stiekum ook wel nieuwsgierig ;)
Mooi verhaal en veel plezier!
Ben overigens wel benieuwd naar de cycloopkikker... -
26 September 2006 - 05:56
Harma:
Jeeeeeeee marcel... wat cool!! Ik wil ook, NU! gisteravond zijn anke,natasja en anja bij mij geweest. Lekker gekletst over alles wat komen gaat... Nog maar heel even en dan kunnen we weer afspreken! tot 28 januari!! -
26 September 2006 - 10:14
Bobbie:
Hey marcel, ken je me nog?
Wij hebben elkaar eens gespoken op het zernikecomplex. Toendertijd gaf jij aan dat je wel graag een buitenlandse stage wilde, nou bij deze moet ik toch even mededelen dat ik het erg mooi voor je vindt dat je toch je droom kon verwezenlijken.
Ik heb je website doorgegeven gekregen van je stagebegeleider van de Hanze. In ieder geval wens ik je veel succes met je stage en have fun boy!
grtz, bobbie -
26 September 2006 - 12:03
Blaze:
Dude,
klinkt al goed daar, en het is je eerste post nog maar! Zal mij benieuwen wat voor avonturen er nog volgen, vooral met al die gevaarlijke beesten in je achtertuin. Succes, zet m op, ga ervoor! En dat alles natuurlijk zonder mate! Laterz. -
26 September 2006 - 16:25
Marjolein:
He Marcel!
Wat een tof verhaal! Nu al!! Ik wil ook zo'n achtertuin en je moet zeker proberen een foto van die cycloopkikker te maken, en dan moet je m uiteraard ook op deze site zetten! Kunnen wij ook nog ff met je mee genieten (zonder mate!! haha)
Veel plezier daar! Ben benieuwd naar de komende verhalen, groetjes aan Inge
Liefs! -
26 September 2006 - 16:47
Nicki Prikkie:
YOOOOOOOO MARCELLO!
Vet tuf alweer.. net wat voor jou al die rare fratsen :P Niet teveel chickies versieren he, want je weet.... whahahaha.. nou ik hou je site goed in de gaten. Bin benaid!
später, xx nicki